SISTEMELE DE CONTROL ACCES ȘI IMPORTANȚA ACESTORA

Tot mai mult necesară este securitatea, atât în rândul persoanelor juridice, cât și a utilizatorilor casnici. În acest sens, sistemele de control acces joacă o importanță majoră, fiind soluția prin care li se permite persoanelor autorizate accesul în zone diverse. Este modalitatea de a elimina riscul ca cei necunoscuți sau străini să pătrundă în respectivele spații.

Evoluția pe care au cunoscut-o sistemele de control acces este una destul de ritmată. La ora actuală există posibilitatea de a cumpăra o varietate de sisteme – interfoane, videointerfoane, dar și alte dispozitive sau accesorii pentru o monitorizare eficientă a incintelor, spre exemplu.

Sunt utilizate din ce în ce mai frecvent, fiind în fapt mai rare cazurile în care obiectele importante sau spațiile diverse nu dispun de astfel de soluții de securitate. Spre exemplu, sistemele de acces se întâlnesc mai ales în cadrul corporatist. Cu toate acestea și micii afaceri sau chiar persoanele casnice bifează astfel de achiziții.

Din dorința de a oferi publicului soluții pliate pe nevoile pe care le are fiecare în parte, am asigurat acestuia sisteme performante, cu scopuri precise, ce răspund unei multitudini de necesități.

Soluții pentru accesul în incinte

O tehnologie de vârf, întâlnită frecvent la intrările în incinte se referă la sistemul de control prin cartela de proximitate. Se utilizează aceasta de asemenea și pentru a avea acces în blocuri, în majoritatea orașelor din țară. Altfel spus, prea puțini sunt cei care nu dețin o cartela de sistem ce le permite deschiderea ușii de la scară. Există însă și sisteme mai dezvoltate, utilizate în spații în care există obiecte de valoare sau în care se desfășoară activități importante. Este vorba despre sistemele de control acces cu citire a retinei, a amprentei, respectiv cu tastarea unui cod.

De obicei, acestea au o funcționare simplă și practică. Cititoarele specifice sunt instalate la intrarea în incintă, fiind necesar un cod de acces, o cartela sau alt mijloc de identificare. Astfel, se face o selecție între persoanele care pot intra în respectiva clădire și cele a căror acces nu este permis.

În acest sens, propunerea noastră vizează gama de dispozitive SOYAL, Genway. Vin însoțite de garanție de 24 de luni, ca semn de încredere pentru utilizatorii care sunt indeciși vis a vis de o asemenea investiție.

Avantajele utilizării unui sistem de control acces

Unul dintre avantajele majore pe care le aduce utilizarea unui sistem de control acces este reprezentat de siguranță. Instalarea interfoanelor la intrarea în blocurile și instituțiile diverse din țară este evidentă – pentru a asigura protecție celor în interior. Limitarea accesului în acest fel constituie o cale simplă și sigură în menținerea securității. Cu ajutorul acestora, scad de la an la an și numărul spargerilor care aveau tendința să devină o regularitate până nu demult.

Interfoanele sunt considerate de unii o variantă primitivă a sistemelor de securitate. În acest caz, propunerile noastre vizează și videointerfoanele, respectiv a sistemelor de control acces wireless.

De asemenea, avantaj al unui astfel de sistem este faptul că permite controlarea simplă și fără efort a fiecărei accesări, având o evidență detaliată de intrare și ieșire. Cei care administrează clădiri diverse ar trebui să aibă în vedere acest aspect. O completare ingenioasă a nivelului de protecție este prin utilizarea unei camere de supraveghere sau a mai multora – după caz.

Nici nu mai este necesară efectuarea unei căutări cu privire la numărul spargerilor din prezent pentru a ajunge la concluzia că este necesară investiția într-un astfel de sistem. În ceea ce privește soluțiile, dar și instalarea lor, vă punem la dispoziție tot ajutorul de care este nevoie, asigurând astfel securitatea deplină a spațiilor diverse.

Alte articole

Siguranța Ta - Obiectivul Nostru

AVP Security furnizează servicii și produse profesionale de securitate. Vă punem la dispoziție mentenanță și service pentru echipamentele instalate.