Tot mai mult necesara este securitatea, atat in randul persoanelor juridice, cat si a utilizatorilor casnici. In acest sens, sistemele de control acces joaca o importanta majora, fiind solutia prin care li se permite persoanelor autorizate accesul in zone diverse. Este modalitatea de a elimina riscul ca cei necunoscuti sau straini sa patrunda in respectivele spatii.

Evolutia pe care au cunoscut-o sistemele de control acces este una destul de ritmata. La ora actuala exista posibilitatea de a cumpara o varietate de sisteme – interfoane, videofoane, dar si alte dispozitive sau accesorii pentru o monitorizare eficienta a incintelor, spre exemplu.

Sunt utilizate din ce in ce mai frecvent, fiind in fapt mai rare cazurile in care obiectele importante sau spatiile diverse nu dispun de astfel de solutii de securitate. Spre exemplu, sistemele de acces se intalnesc mai ales in cadrul corporatist. Cu toate acestea si micile afaceri sau chiar persoanele casnice bifeaza astfel de achizitii.

Din dorinta de a oferi publicului solutii pliate pe nevoile pe care le are fiecare in parte, am asigurat acestuia sisteme performante, cu scopuri precise, ce raspund unei multitudini de necesitati.

  • Solutii pentru accesul in incinte

O tehnologie de varf, intalnita frecvent la intrarile in incinte se refera la sistemul de control prin cartela de proximitate. Se utilizeaza aceasta de asemenea si pentru a avea acces in blocuri, in majoritatea oraselor din tara. Altfel spus, prea putini sunt cei care nu detin o cartela de sistem ce le permite deschiderea usii de la scara. Exista insa si sisteme mai dezvoltate, utilizate in spatii in care exista obiecte de valoare sau in care se desfasoara activitati importante. Este vorba despre sistemele de control acces cu citire a retinei, a amprentei, respectiv cu tastarea unui cod.

De obicei, acestea au o functionare simpla si practica. Cititoarele specifice sunt instalate la intrarea in incinta, fiind necesar un cod de acces, o cartela sau alt mijloc de identificare. Astfel, se face o selectie intre persoanele care pot intra in respectiva cladire si cele a caror acces nu este permis.

In acest sens, propunerea noastra vizeaza gama de dispozitive SOYAL, Genway. Vin insotite de garantie de 24 de luni, ca semn de incredere pentru utilizatorii care sunt indecisi vis a vis de o asemenea investitie.

  • Avantajele utilizarii unui sistem de control acces

Unul dintre avantajele majore pe care le aduce utilizarea unui sistem de control acces este reprezentat de siguranta. Instalarea interfoanelor la intrarea in blocurile si institutiile diverse din tara este evidenta – pentru a asigura protectie celor in interior. Limitatea accesului in acest fel constituie o cale simpla si sigura in mentinerea securitatii. Cu ajutorul acestora, scad de la an la an si numarul spargerilor care aveau tendinta sa devina o regularitate pana nu demult.

Interfoanele sunt considerate de unii o varianta primitiva a sistemelor de securitate. In acest caz, propunerile noastre vizeaza si videointerfoanele, respectiv a sistemelor de control acces wireless.

De asemenea, avantaj al unui astfel de sistem este faptul ca permite controlarea simpla si fara efort a fiecarei accesari, avand o evidenta amanuntita de intrare si iesire. Cei care administreaza cladiri diverse ar trebui sa aiba in vedere acest aspect. O completare ingenioasa a nivelului de protectie este prin utilizarea unei camere de supraveghere sau a mai multora – dupa caz.

Nici nu mai este necesar a efectua o cautare cu privire la numarul spargerilor din prezent pentru a ajunge la concluzia ca este necesara investitia intr-un astfel de sistem. In ceea ce priveste solutiile, dar si instalarea lor, va punem la dispozitie tot ajutorul de care este nevoie, asigurand astfel securitatea deplina a spatiilor diverse.